Recepta tarta formatge

PASTÍS DE FORMATGE

        Aquesta és una de les tortades que més m’agraden. Quan vaig a un restaurant sempre pregunte si tenen pastís de formatge casolà. M’encanta!

        Hi han milers de receptes, aquesta és la que jo utilitze, l’he fet moltes vegades i sempre té èxit. A més, és fàcil i ràpida de preparar. Barreges els ingredients i... al forn!!! Això si, necessita una bona estoneta de forn.

 
INGREDIENTS:

-       Mantega o margarina.

-       Galetes (jo utilitze les Digestive però es pot fer amb qualsevol tipus de galetes).

-       500 g. de formatge (jo utilitze unes terrines que venen a Mercadona que diu “Queso fresco batido desnatado 0%”).

-       5 ous.

-       1 cullerada d’extracte de vainilla.

-       200 ml de nata (no importa si és per a cuinar o per a montar).

-       65 g de maizena.

-       150 g. de sucre glas.

-       Mermelada al gust (a mi m’agrada amb mermelada de gerd i, en concret, la del Lidl. Però això va a gustos i estaria bona amb qualsevol altra marca o sabor: maduixa, mores, fruites del bosc...

 

ELABORACIÓ:

1.- Primerament hem de preparar la base que és molt senzilla: tan sols hi ha que triturar les galetes i afegir-li la mantega derretida. Quantes galetes? Doncs depén de les galetes que utilitzem. Les Digestive són prou grans i amb 10 o 12 és suficient, però si utilitzem altres com, per exèmple, les María de tota la vida, necessitarem més. Hi ha que tindre en compte que aquest tipus de base és molt contundent i si la fem massa grossa li resta protagonisme al sabor del formatge. La pasta resultant de barrejar les galetes i la mantega la repartim pel motle i la xafem amb una cullera per tal que quede equilibrada.

2.- Una vegada tenim la base preparada podem anar escalfant el forn a 150º (tan sols amb calor per la part de baix), que amb la resta acabarem de seguida.

3.- Agafem els ous i separem les clares i els rovells.

4.- A un recipient barregem el formatge i els rovells. Després hi afegim l’extracte de vainilla, la nata... i batem. Per últim, incorporem la maizena “tamizada” i ho barregem tot.

5.- A un altre recipient batem les clares amb el sucre i ho incorporem a la barreja anterior en dos vegades. Un truc: si bateu les clares amb el sucre fins a arribar al punt de neu el pastís quedarà molt més esponjós i agradable al paladar.

6.- Ho posem tot al motle i.... al forn! El temps dependrà del tipus de forn i de la grandària del motle. El meu forn és elèctric i amb un motle de 22 cm jo ho tinc 1 h. 30’, però és qüestió d’anar provant. Si clavem un ganivet i surt net... donc ja està fet.

Una advertiment, al llarg de la cocció el pastís puja molt, i més encara si hem batut les clares fins al punt de neu. És normal, després baixarà.

7.- Ja tan sols ens queda la cobertura de mermelada. Per tal que quede més estètica a mi m’agrada escalfar la mermelada a un cassó, quan es derretix la fique damunt del pastís i axí, quan es refrede, quedarà totalment llisa i sense grumolls.

8.- Per últim una idea per decorar-la que he descobert fa poc: a Mercadona venen uns pots en coserva de fruites del bosc (“Frutas rojas en zumo de uva”) Si els afegim a la cobertura donen un toc molt xulo.

 

Ja veieu que és realment fàcil.

 Animeu-vos i gaudiu-la.

4 comentaris:

  1. ¡¡Gracias por la receta!!! ¡¡Animaté y pon más tartas y recetas por favor!! ¡¡Me encantan!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Mercedes, me alegro de que te gusten.

      Elimina
  2. Hola Júlia,

    Jo també soc fanàtica del pastís de formatge casolà així es que no veig el moment de posar-m'hi a la feina.

    Ja et conte

    ResponElimina
  3. Espere que em contes que tal Carme! ; )

    ResponElimina